SNEL NIEUWE KLANTEN SCOREN MET SOCIAL MEDIA ADVERTISING?

Wil je een opmerkelijke en opvallende social media campagne inzetten? Wij zorgen ervoor dat je opvalt en met de juiste boodschap gezien wordt door nieuwe klanten. Een rake social media campagne kan je veel nieuwe klanten en extra omzet opleveren. Bij Blue Lion Online Marketing weten we er alles van en kunnen we jouw bedrijf helpen om effectieve social media campagnes op te zetten, die aanzetten tot actie. Is jouw bedrijf er klaar voor!?

SOCIAL MEDIA ADVERTISING: BEREIK SNEL NIEUWE KLANTEN

Social media advertising is een laagdrempelige en effectieve manier van adverteren. Je bereikt op een erg gerichte manier specifieke doelgroepen. Deze worden vastgesteld op basis van bijvoorbeeld een lidmaatschap van een bepaalde groep of pagina of hun interessegebieden en hashtag gebruik. Wij kunnen berichten promoten en remarketing campagnes opzetten en monitoren. Zo zorg je ervoor dat je je marketingbudget nuttig besteedt. Je bereikt op deze manier immers voornamelijk relevante, potentiële klanten!

Gerichte ‘targeting’: Van leeftijd, geslacht, woonplaats, educatie en beroep tot aan interesses, werkgevers en nog veel meer. Wij zorgen dat je precies de juiste mensen bereikt.

RICHT JE OP SPECIFIEKE DOELGROEPEN

Het grootste voordeel van social media advertising tegenover offline adverteren, is dat het vele malen gerichter is. In tegenstelling tot bij offline adverteren, werk je op basis van doelgroepen. Ook is het mogelijk om zelf je beoogde publiek samen te stellen aan de hand van remarketing. Door gebruik te maken van doelgroepen, weet je dat er een veel grotere kans bestaat dat de mensen die jouw advertentie te zien krijgen overgaan tot actie. Bovendien heb je een veel beter zicht op de resultaten. En omdat je altijd kunt zien hoe jouw campagne het doet, kun je continu bijsturen en verbeteren.

Gerichte ‘targeting’: Van leeftijd, geslacht, woonplaats, educatie en beroep tot aan interesses, werkgevers en nog veel meer. Wij zorgen dat je precies de juiste mensen bereikt.

VOORDELEN VAN SOCIAL MEDIA ADVERTISING

Wanneer wij starten met het opzetten van jouw social media advertising, checken we eerst welke online doelgroepen er zijn voor jouw bedrijf. Daarbij kijken we op welke social media kanalen we ons het beste kunnen richten. Verder bepalen we wat voor advertenties het meest aansluiten bij de doelgroep en bij de actie die we willen realiseren. Welke actie moet de doelgroep bijvoorbeeld ondernemen? Wil je de naamsbekendheid vergroten? Je merkimago versterken? Wil je jouw social community laten groeien? Heb je een nieuw product, of een speciale aanbieding en wil je deze onder de aandacht brengen? Of zo veel mogelijk clicks en conversie genereren?

Op basis van deze gegevens ontwikkelen we een campagne. Uiteraard gebeurt dit alles in overleg en wordt een advertentie pas online geplaatst wanneer deze is goedgekeurd. Als de campagne aan staat en de advertenties online zichtbaar worden, begint het monitoren en stellen wij de advertentie bij waar nodig. Maandelijks krijg je van ons een rapportage waarin staat hoe een campagne scoorde en wat de behaalde resultaten zijn. Natuurlijk spreken we van tevoren af op welke KPI’s gestuurd wordt, en verwerken we dit in een kant en klare rapportage.

HOE WERKT SOCIAL MEDIA ADVERTISING BIJ BLUE LION ONLINE MARKETING?

Adverteren op social media is goedkoper dan adverteren op bijvoorbeeld Google. In vergelijking met offline adverteren is social media advertising zelfs een stuk voordeliger. Zeker als je rekening houdt met de opbrengst van een online advertentie. Het bereik van een online advertentie is vaak niet alleen veel groter, het is ook veel specifieker. En dat zorgt ervoor dat je advertenties vooral bij ‘mogelijk geïnteresseerden’ voorbijkomen. Daarnaast komt een online advertentie meermaals naar boven bij iemand. Je hebt dus veel meer kans dat deze wordt opgemerkt dan bij het doorbladeren van een krant of magazine.

Social media advertenties zijn daarnaast heel laagdrempelig. Ze maken het makkelijker om meteen actie te ondernemen of contact op te nemen. Daardoor zullen mensen daar ook vaker voor kiezen. Bij Blue Lion Online Marketing combineren we de voordelen van social media advertising met sterke, conversiegerichte websitesHierdoor zijn de bezoekers na het zien van een advertentie nóg sneller geneigd contact op te nemen of een aankoop te doen. 

Meer weten? zoek dan contact met ons op

MEER WETEN OVER ADVERTEREN OP SOCIAL MEDIA?

Neem contact met ons op als je wilt weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van social media advertising of het beheren van je social media kanalen.